Als add-on bij TextAid is het mogelijk om te werken in de zogenaamde toetsmodus.
Er zijn verschillende rollen in TextAid. De docentenrol in TextAid kan altijd documenten delen maar kan een gedeeld document ook aanmerken als toets. Deze toets kan vervolgens in de toetsmodus worden geopend. Deze toetmodus is te benaderen via een aparte url: https://ws-exam.readspeaker.com/a/wasp/app/8
Deze URL kan gewhitelist worden. Dat betekent dat alleen deze URL beschikbaar is. Een leerling kan dus geen informatie op het internet opzoeken maar kan ook niet inloggen op zijn of haar eigen dagelijkse TextAid-account. Klik hier voor informatie over het beveiligen van Chrome voor het afnemen van toetsen
Afhankelijk van de URL die de leerling gebruikt wordt de leerling ingelogd in de normale TextAid-omgeving of in de toetsmodus van TextAid. De leerling heeft dus maar één TextAid-account nodig.
Belangrijk! Delen moet dus als toets 'Dit is een toets' (zie artikel hieronder). Dit gaat over de toetsmodus (en niet over een toetsaccount).
Wanneer er niet wordt gedeeld als toets dan komt het
bestand in de normale TextAid-omgeving van de leerling terecht.
NB Bij het toevoegen van een gebruiker moet de optie onder Toetsaccount altijd 'Nee, geen toetsaccount' zijn, zie deze afbeelding:
Delen van een toets
Een docent kan vanuit zijn of haar eigen TextAid-account een toets delen via de bibliotheek en aangeven dat het om een toets gaat. Delen kan met een individuele leerling maar ook met een groep leerlingen ineens. Delen kan met een tijdslot.
Hieronder lopen we de verschillende stappen door die bij het delen van toetsen van toepassing zijn.
Open de bibliotheek:
Klik bij het toetsbestand op de knop:
Er verschijnt een keuzemenu:
Klik op de optie ‘Documenten delen’:
Onderstaand scherm komt in beeld. Vul hier de informatie voor de toets in.
De docent moet aanvinken dat het bestand een toets is.
De docent vinkt aan welke functionaliteiten beschikbaar mogen zijn tijdens de toets.
Deze opties komen pas in beeld wanneer ‘Dit is een toets’ is aangevinkt.
De docent moet de datum, starttijd en eindtijd van de toets invullen.
|
|
De docent moet aangeven met wie de toets mag worden gedeeld: een leerling, meerdere leerlingen, of bijvoorbeeld een groep. |
Daarna kan worden geklikt op de blauwe knop ‘Instellingen opslaan’.
Alle gedeelde documenten die je kunt vinden onder de tab 'Met mij gedeeld' kun je niet verder delen. De deler van het document is de eigenaar en houdt de controle.
pdf, .docx (Word) of .xlsx (Excel) bestanden kunnen gedeeld worden.
Maken en invullen van de toets
Een leerling vindt de toets terug in de bibliotheek van TextAid, na het inloggen in de toetsmodus.
De leerling kan klikken op de toets om deze te openen en kan de toets vervolgens voor laten lezen maar uiteraard ook invullen. Dit alles gaat op exact dezelfde manier als in het dagelijkse gebruik van TextAid door de leerling. Wanneer de tijd er bijna op zit krijgt de leerling 2 meldingen.
Inleveren van de toets
Wanneer de leerling klaar is met de toets kan hij/zij deze inleveren. De toets wordt ingeleverd bij de deler van de toets. Dit is doorgaans de docent.
De leerling ontvangt een melding of hij/zij zeker is dat de toets ingeleverd wordt.
Vervolgens wordt de toets ingeleverd bij de deler (de docent) van de toets. Wanneer een leerling de toets vergeet in te leveren zal het systeem de toets automatisch aan het einde van de deeltijd inleveren.
Ontvangen van een gemaakte toets
De docent zal een notificatie ontvangen dat er een toets is ingeleverd. Dit is een groen symbool met een getal voor het aantal notificaties, rechtsboven in het TextAid-account van de docent.
Vervolgens kan de docent de toets openen in TextAid of downloaden.
Een docent kan meerdere ingeleverde toetsen ineens downloaden.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.