Als je een melding krijgt dat er gehackte gebruikersnamen en wachtwoorden gevonden zijn dan heeft dit te maken met de gebruikersnaam en/of het wachtwoord waarmee je inlogt.
Het internetprogramma controleert of jouw gebruikersnaam en wachtwoord op lijsten staan die in het verleden gelekt zijn. Dit zijn lijsten van lekken die grote bekende systemen als Evernote of LinkedIn in het verleden hebben gehad. Wil je weten of uw gegevens gehackt zijn? Volg dan dit stappenplan op Seniorweb.
In 99% van de gevallen heeft deze melding te maken met het wachtwoord dat je gebruikt of in het verleden in uw internetprogramma hebt opgeslagen.
In dit soort lijsten staan heel veel generieke wachtwoorden als password, 123456 en wachtwoord. Zodra je zo'n soort wachtwoord hebt om in te loggen krijg je een waarschuwing van jouw internetprogramma.
Het is natuurlijk goed om voor kinderen een makkelijk wachtwoord te gebruiken, maar een generiek wachtwoord zal deze melding geven.
Voorbeeld
De kinderen Nienke en Theo hebben beide een Taalblobs account met een eigen wachtwoord. De wachtwoorden zijn eenvoudig gemaakt zodat ze dit kunnen onthouden en makkelijker in kunnen loggen.
Theo heeft een heel erg generiek wachtwoord. Zodra hij inlogt zal hij waarschijnlijk een waarschuwing van het internetprogramma krijgen. Zo'n melding zal er ongeveer zo uit zien:
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.